Sådan indretter du en legeplads i din have

23 november 2020 Astrid Pedersen

Er du træt af hver eneste dag at skulle ledsage dit barn – eller dine børn – til den nærmeste legeplads? Så kan du overveje at bygge din egen.

Hvordan indretter jeg den bedste legeplads i min have?

At bygge en legeplads i haven behøver ikke at kræve de helt store anstrengelser. Det behøver heller ikke at koste spidsen af en jetjager – og du har faktisk ikke brug for en kæmpe have for at kunne indrette en fin og funktionel legeplads til dine børn.

Hvilke lege redskaber du skal anskaffe kommer selvfølgelig meget an på børnenes alder. Især mindre børn synes at en sandkasse er svært underholdende og kan tilbringe mange timer i en sådan. Ønsker du ikke at grave din have op med henblik på at anlægge en sandkasse findes der mange fine modeller som placeres direkte på græsplænen.

En plastik sandkasse har fordelen af nemt at kunne tømmes og flyttes, eventuelt stilles til opbevaring i kælderen, i garagen eller i haveskuret eller carporten. Og så fås de fleste plastik sandkasser med låg hvilket er en nødvendighed hvis du ønsker at bevare sandet rent og fint.

Legeredskaber til de større børn

De lidt ældre børn vil sikkert gerne have lidt mere action – og derfor kan du med fordel kigge dig omkring efter lege redskaber som giver flere mulighed for bevægelse i legen. I denne afdeling finder du blandt andet gyngestativer, havetrampoliner og spændende og udfordrende legetårne. Denne type lege redskaber giver barnet mulighed for at udfordre sin koordinations og balance evne samt styrke musklerne i kroppen.

Leg på udendørs lege redskaber støtter barnets i dets fysiske og kognitive udvikling. Du har, med andre ord, kun gevinst at hente ved at indrette en smart og funktionel legeplads i din have. Og som bonus får du glade og trætte børn ved sengetid!

Læs mere om legeplads i haven på https://husblog.dk/mangler-du-en-legeplads-til-din-have/ .

Flere Nyheder