Nye døre? Få svar på dine spørgsmål her

26 juli 2022 admin

editorial

Er du på jagt efter nye døre til dit hjem? Så læs med her, og få svar på alle dine spørgsmål angående både indvendige og udvendige døre.

Hvad er de forskellige typer af indvendige døre?

Der er mange forskellige typer indvendige døre at vælge imellem. Den mest populære type er hængselsdøren, som hænger på hængsler på siden af dørrammen. Skydedøre er en anden populær mulighed – de åbnes ved at glide langs en skinne i toppen eller i bunden af dørrammen.

Lommedøre forsvinder ind i en lomme i væggen, når de åbnes, mens foldedøre har paneler, der foldes tilbage mod døren, når den åbnes. Bi-foldedøre er en type foldedør med flere paneler, der kan stables til den ene side eller begge sider af døråbningen.

Hvilke materialer er indvendige døre lavet af?

Indvendige døre kan være fremstillet af en række forskellige materialer, herunder træ, MDF (medium density fiberboard), glas og metal. Det mest populære materiale til indvendige døre er træ – det er klassisk og elegant, og det kan bejdses eller males, så det passer til dit hjems indretning.

image

MDF er en mere overkommelig løsning, som også kan males eller bejdses, men er ikke så holdbart som træ. Glasdøre lukker lyset ind og kan få et lille rum til at føles mere åbent, men de er ikke ideelle til at sikre privatlivets fred. Metaldøre findes normalt i kommercielle bygninger snarere end i boliger, men de kan give et industrielt smart look til et rum.

Hvad er de forskellige typer yderdøre?

Udvendige døre omfatter indgangsdøre, stormdøre og terrassedøre. Indgangsdøre er hoveddøren, der bruges til at komme ind i huset – de kan være lavet af træ, metal eller glas og har ofte dekorative detaljer som farvet glas eller udskårne paneler. Stormdøre monteres over indgangsdøre for at give et ekstra lag beskyttelse mod dårligt vejr. Terrassedøre er store glasskydedøre, der fører ud til en terrasse eller altan.

Få mere at vide om forskellige døre på klarvinduer.no

Flere Nyheder