Kør til en mekaniker når bilen lyder forkert

07 februar 2022 Niels Geckler

advertorial

Hvis du oplever mislyde fra bilen, er det med at komme ind til en mekaniker, for eksempel https://www.jba.dk/. Måske tænker du, at du lige kan strække den, men ofte bliver det dyrere og måske ligefrem farligt.  

Måske vil du gerne lige trække den lidt, inden du kører bilen på værksted, når du fornemmer at der er noget galt med bilen på grund af mislyde eller støj. Det kan være, at du ikke lige har tid eller dårligt kan undvære bilen lige nu – eller måske håber du bare, at det går over, fordi du ikke rigtigt føler, at du har råd til en stor mekanikerregning lige nu. 

I mange tilfælde er det dog en rigtigt dårlig idet at vente med at køre bilen på værksted. Mislyde kan skyldes nedslidte dele eller defekter, der kan være farlige at køre rundt med. Det kan også meget vel være, at skaden bliver større og dyrere at få repareret af , at du kører rundt med det. 

Måske skal bremseskiverne og bremseklodserne skiftes ?

Hvis du hører en skurende lyd, når du bremser, kan det være et tegn på, at du skal have skiftet bremserskiver. Bremseskiverne er en sliddel med en levetid på ca. 100.000 kilometers kørsel, plus minus 20.000 kilometer afhængig af din måde at køre på og forskellige andre faktorer.

mekaniker

Skifter du ikke bremseskiverne når de trænger til det, vil bilen bremse dårligere. Det er ikke alene skidt for dig selv at køre med dårlige bremser – det kan også gå ud over dine medtrafikanter. 

Typisk har bremseklodser en levetid, der matcher bremseskiverne. Derfor kan man ofte skifte dem også, når man alligevel har bilen på liften og hjulene af for at skifte skiverne. Man skifter enten i par eller alle fire på en gang. Man kan holde øje med tilstanden på bremseskiverne inden de begynder at lave mislyde – se om de er fine blanke.

Flere Nyheder