Hav altid tape i bilen og kom nemt omkring et stenslag

10 maj 2021 Lotte Hindsberg

Sammen med din førstehjælpskasse, er det vigtigste du kan have i din bil i tilfælde af et stenslag, en helt almindelig rulle tape. Sådan en rulle som du bruger, når du skal pakke gaver ind i gavepapir. Er uheldet ude og  du oplever et stenslag, primært på forruden, er det i mange tilfælde muligt at få ruden repareret i stedet for at udskifte den.

Og det er her tapen kommer ind. Er stenslaget mindre end en 2 kr. er det muligt at lime ruden og et stykke tape mindsker risikoen for at stenslaget udvikler sig og bliver større så ruden skal udskiftes.

Det anbefales ikke at du forsætter med at køre rundt i bilen, når du har et stenslag, da du kan risikere at udsætte dig selv og andre for farer, hvis stenslaget skulle udvikle sig så voldsomt, at hele ruden sprænges. I dag sidder der også en del af bilens elektronik i forruden. Du kan blandt andet søge på stenslag i Thisted, hvis du skal finde en der kan reparerer din forrude.

Sådan repareres din forrude efter et stenslag

Det tager kun en erfaren reparatør omkring 15 min at reparere din forrude. Det er vigtigt at ruden er ren og tør inden start, for så holder limen bedre. Ved hjælp af et vacuumværktøj sikres, at limen kommer ud i selv den allermindste revne og UV stråler tørre limen og fjerner den overskydende lim. Efterfølgende er din rude så god som ny.

Er det ikke muligt at reparerer din forrude og skal den udskiftes skal du forvente at det tager 1-2 dage, hvis der først skal hentes en original forrude hjem. Det er vigtigt at det er en original reservedel, da din bil ellers kan tabe i værdi, hvis du på et senere tidspunkt skal sælge den. Husk at undersøge om din bilforsikring dækker.

Flere Nyheder