Har du fået tandpine i julegave?

23 december 2019 Frederik Mikkelsen
Har du fået tandpine i julegave?

Julen er en hård tid for maven og tænderne. Vi spiser alt for meget og alt for sødt og fedt. Det hører julen til med en masse god mad. Men du skal også huske at passe på dig selv. Gå nogle lange ture, så din krop får forbrændt noget af det, du har spist. Husk også at børste dine tænder to gange dagligt.

Holder du jul i nærheden, kan du nemt finde en tandlæge i Århus. Skulle al juleslikket havde givet dig tandpine, så kan en tandlæge hjælpe dig.

Tænderne i julemaden

I juletiden spiser vi ekstra mange madvarer, som er hårde ved tænderne. Vi spiser meget slik og konfekt, og vi tygger på hård flæskesvær eller måske et andeben.

Det giver ikke tandpine eller andre tandproblemer at spise lidt ekstra godt i julen. Hvis du oplever problemer, så er det noget, der har bygget sig op gennem længere tid. Julemaden kan dog bidrage til opbygningen.

Vil du undgå, at der udvikler sig problemer med dine tænder, så skal du sørge for en daglig rutine med tandhygiejne. Børst tænderne morgen og aften, brug tandtråd hver dag, og gør gerne mere, hvis du har tendens til at få tandproblemer.

Rutineeftersyn

Med til en god tandhygiejne hører også en regelmæssig tur til tandlægen. Du kan finde en tandlæge i Århus og aftale et regelmæssigt eftersyn af dine tænder. Så kan tandlægen hjælpe dig med at få fjernet plak og tandsten, der har bygget sig op. Lader du plak og tandsten sidde, kan det udvikle sig til større problemer.

Er du bare på besøg hos familien og ikke indbygger, vil de sikkert gerne hjælpe dig alligevel hos tandlægen i Århus. Du skal ikke gå rundt med tandpine, bare fordi du ikke er hjemme i nærheden af din faste tandlæge.

Har du tandproblemer eller brug for et rutineeftersyn, så tag til tandlæge i Århus, før det bliver værre.

Flere Nyheder