Efterbehandling af trægulve

08 december 2020 Maya Hindsberg

Som regel når du har fået slebet dit gulv, vil du gerne efterbehandle det, men hvad skal du vælge for en efterbehandling? Gulvafslibning fjerner de fleste ridser, men for at afslutte arbejdet skal du finde den rigtige efterbehandling. Men hvad er den bedste overfladebehandling? Der er svaret meget individuelt. Der er dog to ting, du skal tage højde for. Slidstyrke og udseende. Hver overflade behandling har fordele og ulemper, så du skal finde ud af, hvad du prioriterer.

Ludbehandling

Det er faktisk ikke helt rigtigt at kalde dette en efterbehandling, da det ikke er en efterbehandling i sig selv. Den skal nemlig afsluttes med enten olie, lak eller sæbe. Den skal dog nævnes, da det er en måde, at få dine gulve så lyse som mulige. Fordelen ved en ludbehandling er, at du undgår, at træet gulner. Ulempen er, at gulvet skal behandles to gange og gulvet vil have behov for at blive vasket hyppigere.

Sæbebehandling

Hvis du godt kan lide rustikke og naturlige gulve, så er en sæbebehandling vejen frem. Den store fordel er, at gulvet får en flot og naturlig overflade, hvilket passer i de fleste ældre boliger ift. stil. Ulempen er dog, at et gulv som er sæbebehandlet, ikke er helt så slidstærkt, og det skal derfor både vedligeholdes og vaskes oftere. 

Oliebehandling

Oliebehandling er meget populært i Danmark. Den giver nemlig både et naturligt udseende og gulvet bliver ret slidstærkt. Det er altså en god løsning, hvis du gerne vil have det naturlige lidt varme og mørke look, men har brug for, at det er lidt mere slidstærkt.

Lakering 

Hvis du har brug for et gulv, som virkelig kan holde til slid, er den bedste efterbehandling lak. Du kan vælge mellem mat, halvblank og blank lak. Det er ofte slidstyrken, man vælger lak for, og fordi det er nemt at rengøre. Ulempen er, at når det så bliver slidt, er hele gulvet nødt til at blive slebet ned. 

Flere Nyheder